lørdag den 28. maj 2011

Hvordan det er at deltage i en Dojo?

Hvordan det er at deltage i en Dojo?

Som en del af en opgave med at lave automatiseret test, skulle vores test team lære at bruge værktøjet Selenium IDE. Først blev vi introduceret til Selenium IDE, og fik et par uger til at lære hvordan det fungerede.

Da vi ikke havde den store fremdrift, blev vi enige om at prøve noget nyt: Dojo. Med Dojo skulle vi prøve at oprette automatiserede testcases i Selenium IDE, og lære at bruge værktøjet. Vi havde en mødelokale med pc og storskærm. To deltagere var i ringen af gangen og skulle oprette automatiseret testcases

Vi brugte følgende metode,: Deltager nummer 1 sætter sig ved tastaturet og deltager nummer 2 sætter sig i rådgiver stolen. Når så de 5 minutter er gået er deltager 1 færdig for denne gang, og deltager 2 sætter sig bag tastaturet og deltager 3 sætter sig i rådgiver stolen. Sådan fortsætter det kontinuerligt, indtil der ikke er mere tid.

Personligt lærte jeg mere på 2 Dojo sessioner f 1 ½ times varighed, end da jeg sad alene foran min skærm og prøvede at sætte mig ind i Selenium IDE. Dojo er virkelig god, når man skal ind i et emne eller teknik. Alle deltagere, der ikke havde den store viden om Slenium IDE, blev eksperter på ingen tid. Desuden havde vi det skægt undervejs.

Dojo teknikken har adskillige fordele, som jeg ser dem

1. Intensiv Læring. Alle lærer hurtigt, da de problemer der opstår undervejs, bliver løst hurtigt af teamet.

2. Aktiv læring – Vi kender alle situationen, hvor vi sidder passivt i et varmt og mørkt mødelokale og ser på en storskæm og hører på en underviser, mens man bliver mere og mere træt, og det er svært at holde fokus. I en Dojo skifter man tit deltagere og alle er aktive. Alle er på og vil meget gerne være med til problemløsningen

3. God til indføring i nye emner og teknikker

Der er dog også ulemper

1. Deltagere, der har en større viden om det emne der er fokus på, kan risikere at kede sig. Det er vigtigt at de ved, at deres opgave er at give deres enorme viden videre, til de andre Dojo deltagere.

2. Alle systemer skal virke. I dette tilfælde testværktøj og det der skal testes (website, webportal etc)

3. Svært at bruge på emner, deltagerne allerede har en stor viden om

Der er nu kun en ting at sige om Dojo. Prøv det, hvis du er med i et team, hvor i skal lære et nyt system eller en ny teknik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar